Wat houd Fietsaccu reviseren in?

Fietsaccu reviseren is het proces van het inspecteren en eventueel vervangen van de componenten in een fietsaccu. Het doel van dit proces is ervoor te zorgen dat de fietsaccu in optimale werkende conditie blijft, zodat uw elektrische fiets soepel en veilig blijft rijden. fietsaccu’s worden meestal gereviseerd wanneer ze tekenen beginnen te vertonen van slechte prestaties, zoals een afname in actieradius of een toename in het aantal fouten tijdens het laden. 

Fietsaccu revisie wordt meestal uitgevoerd door een erkende fietsmonteur of dealer, maar sommige mensen kiezen ervoor om dit zelf te doen. Dit kan echter gevaarlijk zijn als u niet weet wat u aan het doen bent, dus raden wij aan om dit altijd door een professional te laten doen. Bij E-bixzfietsaccurevisie zijn wij gespecialiseerd in fietsaccu’s!

Waarom zou u uw fietsaccu willen repareren?

Als u een elektrische fiets heeft, is het belangrijk om regelmatig uw fietsaccu te controleren. Hierdoor bespaart u geld en vermijdt u pech onderweg. Een goede fietsaccu is van essentieel belang, zodat u zorgeloos uw weg kunt vervolgen. Een slechte accu kan namelijk leiden tot slechte prestatie. Daarnaast moet een accu ook goed functioneren om ervoor te zorgen dat de fiets goed werkt. Als er iets mis is met de accu, kan dit leiden tot problemen met de werking van de fiets. Bovendien kan een slechte accu ook erg duur zijn. Daarom is het altijd raadzaam om u fietsaccu te laten controleren door een professional.

Fietsaccu reviseren
E bike nakijkservice

Laat uw fietsaccu nakijken

Is de actieradius niet meer zoals het was? En vermoed u dat het tijd is om uw fietsaccu te laten herstellen? Stuur uw accu dan vandaag nog op. Wij controleren uw fietsaccu.

Werkwijze revisie

Het is cruciaal om uw accu goed te onderhouden, zodat u er zo lang mogelijk plezier van heeft. Allereerst is het belangrijk om de om de gezondheid van de accu te inspecteren. Het aan te raden om elke jaar te laten testen met een multimeter. Op die manier weet u zeker dat de accu nog optimaal presteert. 

Vervolgens gaan wij na of de contactpunten schoon zijn. Hiervoor gebruiken wij een borstel. Bij het schoonmaken van de contactpunten mag er geen vocht in komen, dit kan namelijk corrosie veroorzaken. Wanneer de accu niet meer oplaad of minder oplaad dan eerst is het verstandig om de accu te laten nakijken.

Voordelen van het reviseren van de fietsaccu

Een fietsaccu reviseren kent vele voordelen. Zo bent u vele malen goedkoper uit, dan wanneer u een nieuwe fietsaccu zou aanschaffen. En niet te vergeten speelt het milieu ook een belangrijke factor. Door uw fietsaccu te laten reviseren, zal de accu net zo goed presteren als een nieuwe fietsaccu. Daarnaast wordt uw huidige fietsaccu hergebruikt. Dit is natuurlijk goed voor het milieu.

Kan ik zelf een revisie uitvoeren?

Fietsaccu reviseren is een term die u steeds vaker voorbij ziet komen. Het betekent letterlijk het controleren van de fietsaccu en herstellen naar originele staat. Wij krijgen wel eens de vraag: ‘’kan ik het zelf ook doen?’’, wij raden dit niet aan. Wanneer u hier geen verstand van heeft kan dit fout aflopen. Er kunnen namelijk giftige stoffen vrijkomen. Battery management systemen kunnen verkeerd gesoldeerd worden en kunt u zelfs hier brand gevaar mee oplopen Wij raden u dus ten alle tijden aan om uw fietsaccu te laten reviseren bij een specialist.

Als u uw e-bike regelmatig gebruikt, is het aan te raden om de fietsaccu elk 4 jaar te laten reviseren. Dit zorgt ervoor dat de fietsaccu in goede staat blijft en goed werkt. Fietsers die hun e-bike niet vaak gebruiken, kunnen de fietsaccu elk 2,5 jaar laten reviseren.

Selecteer het fietsaccu merk dat u wilt laten reviseren en wij regelen de rest!

Heeft u nog vragen over fietsaccu reviseren Amsterdam of overige vragen? Voor vragen, suggesties en toevoegingen kunt u een e-mail sturen naar info@e-bixzfietsaccurevisie.nl. Wij houden van tevreden klanten dus zullen wij uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden. U kunt ons uiteraard ook via de telefoon bereiken via het telefoonnummer. Wilt u de mogelijkheden weten voor uw fietsaccu? Neem dan een kijkje op onze site. Volg ons ook op Facebook!